




با دلگرم همراه باشید تا با بهترین راه های درمان ترک پاشنه ی پا آشنا شوید.
پينه و ميخچه پوست اولين بافت در جسم است كه وظيفه دفاع بدن را بر عليه عوامل خارجي گوناگون به عهده دارد. يكي از عواملي كه مي تواند صدمات جدي به بدن وارد كند ضربه و فشار مستمر و طولاني به پوست است. افرادي كه به دليل شغل، تفريح و ورزش مستمراً به كف پاي خود فشار وارد مي آورند خصوصاً آنها كه كمي انحراف در كف پا دارند دچار مشكل مي شوند زيرا فشار تنها بر قسمتي از پا وارد مي شود ، در نتيجه پوست در آن قسمت با ضخيم شدن و افزايش قطر سعي در مبارزه با اين فشارها دارد.
به پديده ضخيم شدن پوست در يك ناحيه "پينه" مي گويند مانند : پينه دست كارگران كه به علت كار مداوم و سنگين با دست ها دچار اين عارضه مي شوند.
گاهي نيز قسمت مركزي پينه متراكم تر شده و بافت سخت تري توليد مي كند در اين حالت فشارهاي وارد شده به اعصاب پوستي برخورد مي كند و باعث درد مي شود. به اين عارضه "ميخچه" مي گويند.
ترکهای پا عموما با نشانههای زیر بروز میکنند:
سرخ شدن و پوسته پوسته شدن
معمولا نخستین علامت پاشنه ترکخورده و خشک، سرخ شدن و پوسته پوسته شدن آن است که غالباً نادیده گرفته میشود تا اینکه بدتر شود. پوستهای خشک بیشتر مستعد عفونت هستند و درمان سریع آنها لازم است.
پوسته پوسته شدن و ترک خوردن
این علامت معمولاً در پی علامت قبلی ظاهر میشود. پوست انداختن پاشنه پا و ترک خوردن آن را باید به سرعت درمان کرد. بهترین روش برای برداشتن پوست مرده سطح کف پا استفاده از یک قیچی کوچک است که با آن پوست مرده را به دقت و به آرامی از سطح پوست جدا کنید.
خارش پوست
خارش پوست در اثر جمع شدن و کوچکتر شدن لایه بیرونی ایجاد میشود. این جمعشدن شدید پوست باعثکشیده شدن پوست زیرین میشود و با خارش همراه است. بنابراین باید خود را از شر پوست مرده لایه بیرونی نجات داده و درمانهای لازم برای رفع ترکهای پاشنه پا را انجام دهید.
خونریزی و ترشح ترکها
خونریزی و ترشح را میتوان شدیدترین مشکل مربوط به پاشنه پا تلقی کرد که نشان میدهد ترکها نه تنها روی لایه بیرونی، بلکه روی بافت لایه زیرین نیز اثر گذاشتهاند و فرد در معرض خطر عفونت است. استفاده از کفشها و جورابهای تنگ وضعیت را تشدید میکنند.
ترکهای عمیق پا حاصل خشکی زیاد پوست است و گاهی اگزما میتواند در این مشکل دخیل باشد. معمولا در دوران یائسگی ترک کف پا به دلیل ضخیمتر شدن پوست و دلایل هورمونی تشدید میشود. گاهی عفونتهای باکتریایی و قارچی روی ترک پا سوار میشود که در بهبود دیرهنگام زخم نقش دارد. اگر دلیل ترک پا، بیماریای مثل دیابت باشد، حتما باید نمونه بافتی و آزمایشهای قارچی انجام و متخصص پوست آنها را بررسی کند.
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم
مرجان امینی